Tulevaisuuden toivot

Helka

Helka on vuonna 2018 syntynyt eläväinen lapinporokoiranarttu. Sen kanssa pelastuskoiraura on aloitettu 10-viikkoisesta lähtien jälkitreenein. Olin etuoikeutettu, että pääsin seuraamaan tämän pentueen kehitystä neliviikkoisesta asti, joten meille kotiutui se pentueen vilkkain ja toimeliain tyyppi. Sitäpä hän on edelleen, kovin touhukas mutta samalla kiltti. Vilkkauden vuoksi olemme käyneet treenaamassa arkihallintaa ja tottista ja lisäksi Helkan kanssa harrastamme noseworkkiä. Nosework tukee kivasti koiranlukutaitoa ja hallittu yhdessä tekeminen taas tukee pelastuskoiratreenejä.  Vaikka yhteinen pelastuskoirauramme on vielä kovin alussa, tähtäin Helkankin kohdalla on olla isona hälykoira.

Riki

Riki on vuonna 2015 syntynyt sekarotuinen uros. Aloitimme OSE:ssa syksyllä 2017 ja innostuimme harrastuksesta heti. Pelastuskoiratoiminnassa kiinnostaa erityisesti tavoitteellisuus oikeisiin etsintöihin, monipuoliset treenit ja hyvä treeniseura. Riki on innokas isokokoinen etsijä, jonka vauhtia etenkin jälkihommissa täytyy välillä hillitä, että suunnistajakin pysyy perässä eikä pahasti poiketa harhajäljille. Haussa harjoittelimme aluksi kertovaa ilmaisua, mutta vaihdoimme lopulta haukkuun, mikä on ollut tosi mukavaa sekä koiralle että emännälle! Haun peruskokeen suoritimme kesällä 2020. Kotona kasvaa Rikin kaverina vuonna 2019 syntynyt Ramona-lagotto, joka on ahkera nokankäyttäjä hänkin.

Aihku

Aihku on v. 2016 syntynyt paimensukuinen suomenlapinkoira. Aihkun taival etsintäkoiraksi on alkanut jäljen opettelulla syksyllä 2016.

Jero

Jero on syntynyt 2010. Jälki ja kaikenlainen operantti tekeminen on Jerolle mieleen. Kesäkuussa vuonna 2017 Jero sai suoritettua jäljen peruskokeen.

Laku

Laku on v. 2014 syntynyt englanninspringerspanieli, 40% käyttölinjainen. Koiran kanssa on aloiteltu reilun vuoden ikäisenä haun alkeita ja mejä-jäljestystä. Säännöllisempää rullakoirakoulutusta Laku on saanut vuodesta 2016, samoin jäljessä on pikku hiljaa siirrytty ihan puhtaaseen ihmisjälkeen. Pikkuhiljaa alamme kokeita suorittamaan, mutta varsinainen lopputavoite pidetään vielä kaukana: ”ehkä joku päivä”.

Mara

Mara on v. 2011 syntynyt sekarotuinen uros ja toimii esittelykoirana tapahtumissa. Se on suorittanut Pelastuskoiraliiton haun peruskokeen ja tähtäin on tietenkin hälytyskoiraksi.

Urho

Urho on v. 2012 syntynyt paimensukuinen suomenlapinkoira. Urho on aloittanut etsintäkoiraksi kouluttautumisen v. 2015. Urho on suorittanut Suomen Pelastuskoiraliiton haun loppukokeen ja jäljen peruskokeen. Tarkoitus hälytysryhmään on päästä vuoden 2018 aikana.