Tulevaisuuden toivot

Riki

Riki on vuonna 2015 syntynyt sekarotuinen uros. Aloitimme OSE:ssa syksyllä 2017 ja innostuimme harrastuksesta heti. Pelastuskoiratoiminnassa kiinnostaa erityisesti tavoitteellisuus oikeisiin etsintöihin, monipuoliset treenit ja hyvä treeniseura. Riki on innokas isokokoinen etsijä, jonka vauhtia etenkin jälkihommissa täytyy välillä hillitä, että suunnistajakin pysyy perässä eikä pahasti poiketa harhajäljille. Haussa harjoittelimme aluksi kertovaa ilmaisua, mutta vaihdoimme lopulta haukkuun, mikä on ollut tosi mukavaa sekä koiralle että emännälle! Haun loppukokeen suoritimme keväällä 2021 ja jäljen peruskokeen samana kesänä. Kotona asustaa Rikin kaverina vuonna 2019 syntynyt Ramona-lagotto, joka on pätevä nokankäyttäjä hänkin.

Jasu

Olen Jasu, australianpaimenkoira uros ja syntynyt vuonna 2018. Aloitin OSEssa ihan pentuna ja pikkuhiljaa alan olla valmis jäljen peruskokeisiin. Siitä sitten taitojen karttuessa haku- ja jälkitreenien myötä tähtäimenä on ensin harjoitus-Virta ja lopulta virallinen Virta. Ohjaajani Anu on mukana hälytysryhmässä ja lähtee tehtäviin koirien huoltajaksi tai suunnistajaksi. Onpa hän toimittanut etsintään myös printattuja karttoja, kun niitä on tarvittu. Vapepaan Anu on lähtenyt mukaan 2013.

Toinen koira kuvassa on meidän Jero (saksanpaimenkoira uros), joka on ollut Anulle hyvä opettaja näissä Vapepa-hommissa. Jero on syntynyt 2010 ja on eläkkeellä. Jerosta ei tullut Virta-koiraa, kun se ei malttanut istua metsässä paikallaan 3 min, joka kokeessa pitää suorittaa. Jäljellä Jero on todella hyvä ja on se löytänyt suunnistusmaastosta perheenjäsenemme silmälasit sekä yhden tytön luistimen, joka oli pudonnut pulkasta.

Nita

Nita on 2016 syntynyt vehnäterrierinarttu, joka tuli meidän perheeseen Vilin kaveriksi. Nitan kanssa on aloitettu pelastuskoiratoiminta heti pienenä pentuna. Ensimmäiset jälkiharjoitukset pidettiin noin 9 viikon ikäisenä. Nita onkin tarkka tyttö jäljestäessään. Jäljen loppukoe suoritettiin keväällä 2020. Hakuhommissa ilmaisutyyliksi on muodostunut kertova ilmaisu – Nita käy rapsuttamassa minun jalkaani maalin löydettyään ja sitten mennään yhdessä ”lentäen” takaisin maalille.

Aihku

Aihku on v. 2016 syntynyt paimensukuinen suomenlapinkoira. Aihkun taival etsintäkoiraksi on alkanut jäljen opettelulla syksyllä 2016.

Laku

Laku on v. 2014 syntynyt englanninspringerspanieli, 40% käyttölinjainen. Koiran kanssa on aloiteltu reilun vuoden ikäisenä haun alkeita ja mejä-jäljestystä. Säännöllisempää rullakoirakoulutusta Laku on saanut vuodesta 2016, samoin jäljessä on pikku hiljaa siirrytty ihan puhtaaseen ihmisjälkeen. Pikkuhiljaa alamme kokeita suorittamaan, mutta varsinainen lopputavoite pidetään vielä kaukana: ”ehkä joku päivä”.

Mara

Mara on v. 2011 syntynyt sekarotuinen uros ja toimii esittelykoirana tapahtumissa. Se on suorittanut Pelastuskoiraliiton haun peruskokeen ja tähtäin on tietenkin hälytyskoiraksi.

Urho

Urho on v. 2012 syntynyt paimensukuinen suomenlapinkoira. Urho on aloittanut etsintäkoiraksi kouluttautumisen v. 2015. Urho on suorittanut Suomen Pelastuskoiraliiton haun loppukokeen ja jäljen peruskokeen.