Taivalkosken treeniryhmä

Aloitimme pelastuskoiratoiminnan Taivalkoskella kesällä 2017 olleen perehdytyskurssin jälkeen. Treeniryhmämme kuuluu neljä koirakkoa, josta kolme treenaa aktiivisesti.

Pienestä porukasta huolimatta olemme saaneet monipuolisia treenejä aikaan. Onneksi meillä käy aika ajoin vierailevia koirakoita, joista sitten otetaankin kaikki irti. Kuusamon pelastuskoiraporukan kanssa olemme myös pitäneet yhteistreenejä silloin tällöin.

Viikkotreenit meillä on sunnuntaisin ja mahdollisuuksien mukaan myös jonakin arki-iltana lisäksi. Treenipäiviä/aikoja pystymme helposti näin pikkuporukalla hyvin joustamaan myös tarpeen mukaan.

Taivalkosken porukkaa

Mocca

Mocca on lokakuussa 2015 syntynyt labradorinnoutaja narttu, aktiivisia pelastuskoiraharrastajia vuodesta 2017. Monenlaista mutkaa on matkalla ollut, mutta me nautimme matkasta, ja mutkista otamme opiksi. Haku peruskokeen suoritimme elokuussa 2019 – ohjaajan jännityksestä huolimatta Mocca hoiti homman mallikkaasti. Moccan ilmaisuna on haukku. Sittemmin treenejä olemme painottaneet jälkeen, jossa työsarkaa tuntuu riittävän.

Salli

Salli on helmikuussa 2016 syntynyt labradorinnoutaja narttu. Perehdytyskurssin kävimme keväällä 2019, jolloin myös aloitimme pelastuskoiratoimintatreenit Sallin kanssa. Aiempaa harrastustaustaa Sallilla on linnunmetsästyksen saralla. Haussa Sallilla on ilmaisuna haukku.

Capu

Capu on maaliskuussa 2019 syntynyt labradorinnoutaja uros. Capun kanssa pelastuskoiratoimintaa aloimme harrastamaan jo Capun ollessa muutaman kuukauden ikäinen ja aloitimme jäljestä. Hakua olemme myös ottaneet ohjelmistoomme ja Capun ilmaisuna on haukku.