Hälytysryhmässä olevat koirakot

Nemo

Nemo on joulukuussa 2008 syntynyt bouvieruros, jonka kanssa on treenattu pelastuskoiratoimintaa 5-kuukautisesta asti. Nemo suoritti haun loppukokeet 3,5-vuotiaana ja aloitti OSEn hälytysryhmässä vähän alle 4-vuotiaana. Olemme treenanneet myös jälkeä ja raunioetsintää ja Nemo on suorittanut rauniosoveltuvuuskokeen.

Nooa

Nooa (Arkosligeti Magic Eyes Kookaboora) on vuonna 2013 syntynyt työlinjainen, Unkarista kotoisin oleva australiankelpie. Aloimme treenaamaan loppuvuodesta 2014. Päälajinamme on jälki. Hälytysryhmään Nooa pääsi vuoden 2017 syksyllä ja viimeisin taidontarkistus suoritettiin keväällä 2020.

Nooan ehdottomia vahvuuksia ovat erinomainen työskentelymoraali, sinnikkyys sekä hyvä ongelmanratkaisukyky.

Nooa harrastaa aktiivisesti myös agilitya, kilpaillen maxi3-luokassa. Nooan ohjaajana toimii Anna Kilpiä, joka on pitkän linjan koiraharrastaja. Tällä hetkellä kotoa löytyy Nooan lisäksi sen veljentyttö Elsi (synt. 2015), joka kilpailee hyvällä menestyksellä päälajissaan agilityssä.

Vili

Vili on 2012 syntynyt vehnäterrieriuros, jonka kanssa aloitin pelastuskoiraharjoittelun 2014. Lajista syntyi nopeasti intohimo meille molemmille. Vili on suorittanut loppukokeet sekä hausta että jäljestä, ja VIRTA tarkastuksen 2020. Vili on ”vakava” jäljestäjä ja iloinen haukkuva hakukoira, jonka kanssa on helppo toimia erilaisissa ympäristöissä.

Helka

Helka (Mieluisa Musta Helmi) on vuonna 2018 syntynyt eläväinen lapinporokoiranarttu. Sen kanssa pelastuskoiraura on aloitettu 8-viikkoisesta lähtien jälkitreenein. Olin etuoikeutettu, että pääsin seuraamaan tämän pentueen kehitystä neliviikkoisesta asti, joten meille kotiutui se pentueen vilkkain ja toimeliain tyyppi. Sitäpä hän on edelleen, kovin touhukas mutta samalla kiltti. Vilkkauden vuoksi olemme käyneet treenaamassa arkihallintaa ja tottista ja lisäksi Helkan kanssa harrastamme noseworkkiä. Nosework tukee kivasti koiranlukutaitoa ja hallittu yhdessä tekeminen taas tukee pelastuskoiratreenejä. 

Vilkkaudesta huolimatta Helka on vallan pätevä koira ja nopsaan tahtiin saatiin suoritettua jälki- ja hakukokeet loppukokeisiin asti. Eräänä helteisenä ja ötökkäpainotteisena lauantaina (12.6.2021) saatiin paikottua edellissyksyn ohjaajasta johtuva Virta-hylsy ja nyt käyttöönottotarkastus hyväksyttynä, olemme valmiina etsintöihin.