Tulevaisuuden toivot

Aihku on v. 2016 syntynyt paimensukuinen suomenlapinkoira. Aihkun taival etsintäkoiraksi on alkanut jäljen opettelulla syksyllä 2016. Tavoitteena Aihkun kanssa on päästä ensimmäisiin kokeisiin kesällä 2018.

 

Jero on syntynyt 2010. Jälki ja kaikenlainen operantti tekeminen on Jerolle mieleen. Kesäkuussa vuonna 2017 Jero sai suoritettua jäljen peruskokeen. Toiveissa on vuoden 2018 aikana jäljen loppukoe. Talvi menee hakua harjoitellessa ja jos vaikka keväällä 2018 haun peruskoe olisi mahdollinen.

 

Laku on v. 2014 syntynyt englanninspringerspanieli, 40% käyttölinjainen. Koiran kanssa on aloiteltu reilun vuoden ikäisenä haun alkeita ja mejä-jäljestystä. Säännöllisempää rullakoirakoulutusta Laku on saanut vuodesta 2016, samoin jäljessä on pikku hiljaa siirrytty ihan puhtaaseen ihmisjälkeen. Pikkuhiljaa alamme kokeita suorittamaan, mutta varsinainen lopputavoite pidetään vielä kaukana: ”ehkä joku päivä”.

Mara on v. 2011 syntynyt sekarotuinen uros ja toimii esittelykoirana tapahtumissa. Se on suorittanut Pelastuskoiraliiton haun peruskokeen ja tähtäin on tietenkin hälytyskoiraksi.

 

Urho on v. 2012 syntynyt paimensukuinen suomenlapinkoira. Urho on aloittanut etsintäkoiraksi kouluttautumisen v. 2015. Urho on suorittanut Suomen Pelastuskoiraliiton haun loppukokeen ja jäljen peruskokeen. Tarkoitus hälytysryhmään on päästä vuoden 2018 aikana.